Julkaisut

Johtoryhmän blogi: Kesä, Kolari ja KesäKolari

Julkaistu 11.6.2024 Muokattu 18.9.2024

On jälleen Kesä, Kolari ja KesäKolari. Useille on koettanut jälleen kesälomien aika ja useat odottavat vielä lomiensa alkua.

Koululaiset ja opiskelijat ovat aloittaneet ansaitut kesälomansa ja keskittyvät loman aikana mieleiseen tekemiseen jotta koulunkäynti maittaa jälleen syksyllä. Hyvin usein myös isovanhemmat saavat vieraita kesäksi ja mieleistä puuhaa kesälomien aikana erilaisine harrastuksineen ja opettaessaan erilaisia käytännön niksejä eri asioissa jälkipolvilleen.

Työssä käyville lomat ajoittuvat yleensä hieman porrastetusti eri aikoihin, jotta myös muut työyhteisön työkaverit voivat pitää lomansa varmistaakseen mm työnantajien sujuvan toiminnan myös lomien aikana.

Kolari on mielestäni myös kesällä hyvä lomanviettopaikka eri harrastusmahdollisuuksineen. Meiltä löytyy varsinkin luontoon suuntautuen rajattomasti harrastusmahdollisuuksia, on kalastus mahdollisuuksia muun muassa Euroopan paras lohijoki, muut purot ja järvet, löytyy patikointi- melonta ja vaellusreittejä, erinomaiset marjastusmahdollisuudet hilloineen, puolukoineen, mustikoineen ja karpaloineen. Liikuntamahdollisuudet kesällä on hyvät tekonurmikenttineen ja pururatoineen

Monelle kesä alkaa KesäKolarista, jolloin kesä on komeimmillaan. KesäKolarissa on tapahtumaa monenlaista ja monille, paikallisten esityksiä ja paikallisten tuotteiden myyntiä, kahvihetkiä vanhojen tuttujen kanssa sekä kruununa paikallinen lohensoutukilpailu joka vuodesta toiseen saa toista sataa osallistujaa tavoittelemaan voittoa. Monet muut kesätapahtumat ei kunnan osissa tukevat kesälomaa Kolarin kunnan alueella.

Kesän jälkeen alkaa myös useille Kolarilaisille viimeinen koulutyön vuosi lukion, yhtenäisen koulun ja päiväkodin entisissä tiloissa ja siirtyminen uusiin tiloihin tapahtuu aikataulun mukaan elokuussa 2025. Uuden monitoimitalon valmistuttua avautuu kuntalaisille paljon uuttaa mahdollisuutta kääntää uusi kirjan lehti monitoimitaloon valmistuvan liikuntahallin myötä. Mahdollisuudet eri urheilu- ja joukkuelajien harjoituksiin, turnausten järjestämisiin ja kulttuurin sekä esiintymisen erilaisiin tapahtumiin paranevat oleellisesti. Arvelenkin, että Kolarissa tapahtuu jonkinasteinen piristysaskel liikunnan ja kulttuurin saralla useaksi vuodeksi eteenpäin.

Kesä on hieno asia josta pitää kaikkien nauttia.

Lauri, Kullervotekninen johtaja
Jaa sivu: