Julkaisut

Vuoden yrittäjä ja vuoden yksinyrittäjä – yhteisön kehittäjiä ja inspiraation lähteitä

Julkaistu 26.10.2024 Muokattu 26.10.2024

Oloksella palkittiin tänään vuoden yrittäjät arvokkaassa tilaisuudessa, jossa juhlistettiin paikallisten yrittäjien rohkeaa ja määrätietoista panosta. Tänä vuonna kunnianosoituksen saivat kaksi inspiroivaa kolarilaista yrittäjää, Vuoden Yrittäjä ja Vuoden Yksinyrittäjä, joiden luovuus, sitoutuminen ja vahva yhteisöllisyys ovat esimerkkinä koko alueelle.

Kuvassa Vuoden Yrittäjä: Lea Kaulanen, Samikka Ay (Karilan Navettagalleria).

Vuoden Yrittäjä: Lea Kaulanen, Samikka Ay (Karilan Navettagalleria)
Lea Kaulanen, äkäslompololainen ja paikallisen kulttuurin vaalija, palasi kotitilalleen 2000-luvun alussa toteuttamaan visiotaan askel kerrallaan. Karilan Navettagalleria on tänä päivänä käsite, joka yhdistää käsityöt, tarinat, paikalliset tuotteet, taiteen ja kulttuurin luonnonläheiseen ympäristöönsä. Lea on idearikas visionääri, joka on onnistuneesti valjastanut luovuutensa yrittäjyyteen. Hän kokeilee rohkeasti uusia ideoita ja kehittää yritystoimintaansa jatkuvasti samalla kun vaalii alueensa kulttuuria ja perinteitä. Lea tunnetaan yhteisöllisestä aktiivisuudestaan, ja hänen työnsä rikastuttaa koko alueen identiteettiä ja elinvoimaa.

Vuoden Yksinyrittäjä: Stiina-Kaisa Räisänen (Lounaskahvila Just Stiina)
Stiina-Kaisa Räisänen, kotoisin Puthaalta (Saarenpudas), on ottanut rohkean askeleen jättäen vakituisen työnsä kunnalla ja lähtenyt yrittäjyyden polulle toteuttamaan omaa unelmaansa. Just Stiina -lounaskahvila on menestynyt lyhyessä ajassa, ja Stiina-Kaisa on osoittanut kykyä monipuolistaa liiketoimintaansa innovatiivisesti. Hän tarttuu ennakkoluulottomasti uusiin mahdollisuuksiin ja suhtautuu haasteisiin rohkeudella. Hänen positiivinen asenteensa heijastuu myös yhteisön aktiivisessa tukemisessa ja verkoston rakentamisessa, mikä on vahvistanut hänen yrityksensä asemaa paikallisesti.

Sekä Lea että Stiina-Kaisa ovat innostavia esikuvia, jotka energiallaan ja omistautumisellaan eivät ainoastaan kehitä omia yrityksiään, vaan vahvistavat koko Kolaria. Heidän esimerkkinsä rohkaisee koko yhteisöä ja tuo kestävää kasvua alueelle.

Paljon onnea Lea Kaulanen ja Stiina-Kaisa Räisänen!

Jaa sivu: