Julkaisut

Johtoryhmän blogi: Kuinka näkyisimme paremmin?

Julkaistu 27.10.2023 Muokattu 18.9.2024

Kunnan johtoryhmässä olemme pohtineet tapojamme viestiä johtoryhmänä ja sitä, kuinka näkyisimme kunnan työntekijöille ja kuntalaisille paremmin. Tämä toive tuli esille viime kevään työhyvinvointikyselyssä. Päätimme aloittaa kirjoittamaan säännöllisesti johtoryhmän blogia, jossa kerromme ajankohtaisista asioista. Sain kunnian olla tämän aloittajana.

Tätä kirjoittaessa eletään lokakuun loppua ja työhuoneeni ikkunasta avautuu luminen maisema. Kai se on tuo lokakuun lumi tullut jäädäkseen. Näinhän ne sanovat ja hyvä näin. Innokkaimmat hiihtäjät ovat päässeet jo laduille harrastuksensa pariin.

Kulunut syksy on ollut työntäyteinen varmasti kaikilla kunnan työntekijöillä ja kaikilla toimialoilla. Olemme nyt elämässä ensimmäistä syksyä “uutena kuntana” ilman kunnan järjestämiä sosiaali- ja terveyspalveluja. Kuntamme toimialat koostuvat hyvinvoinnin, kasvun ja oppimisen toimialasta, hallinto- ja elinkeinopalveluista sekä kuntaympäristöpalveluista.

Kuntamme ajankohtaisia asioita ovat tällä hetkellä uuden kunnanjohtajan rekrytoinnin ohella mm. kuntamme suurin rakennusinvestointi, joka valmistuu parhaillaan kuntakeskukseen. Valmistuva monitoimitalo tarjoaa kuntalaisille ja työntekijöille ajanmukaiset, terveelliset ja hyvät tilat kuntakeskuksen päiväkodin, Kolarin koulun ja lukion käyttöön. Nyt valmistumassa oleva monitoimitalo on suunniteltu erittäin paljon käyttäjiä osallistaen ja tämä tulee konkretisoitumaan talon valmistuessa 2025.

Rakenteilla oleva monitoimitalo on kustannukseltaan Kolarin suurin investointi ja tämän vuoksi kunnan talouden hoidon on oltava realistisella pohjalla nyt ja tulevina vuosina. Kolarissa perusopetuksen oppilasmäärä on noussut viimeisen vajaan kymmenen vuoden aikana harvinaisen paljon, yli 50%. Lapsimäärän lisääntyminen on näkynyt muun muassa varhaiskasvatuksen palveluiden lisääntyneenä tarpeena ja kansalaisopiston harrastustoimintaan painottuvien kurssien tarpeena. Olemme kuitenkin toteuttaneet laadukkaita palveluja kustannustehokkaasti.

Kolarin uutta kuntastrategian jalkautustyötä on tehty yhdessä esihenkilöiden ja luottamushenkilöiden kanssa kuluneen vuoden aikana. Kuntastrategian neljä tavoitetta ovat toivottavasti henkilöstöllä jo helposti muistettavissa. Yhteistyön teema on nostettu yhdeksi tärkeäksi tavoitteeksi myös omalla toimialallamme, vaikka sitä jo ansiokkaasti toteutetaankin. On hyvä muistaa, että kaikkia näitä neljää kuntastrategian tavoitetta toteutamme kaikki jo nyt. Tärkeää on vain nostaa nämä hyvät asiat esille.

Lausun omalta osaltani kiitokset kaikille kunnan työntekijöille työn tekemisestä ja jokaisen tärkeästä panoksesta kuntamme eteen. On hyvä muistaa meidän jokaisen rooli työhyvinvoinnin edistäjinä. Tähän liittyen on hyvä pysähtyä aina välillä esimerkiksi näiden kahden kysymyksen ääreen: Mitä tulee paikalle kun minä tulen paikalle? Katsonko työssäni valoon vai varjoon?

Toivotan kaikille hyvää alkavaa talvea ja muistetaan tehdä myös asioita, jotka vievät meidät ja ajatukset pois töistä. Näin teemme myös työmme takuulla paremmin.

Väisänen, Juhasivistysjohtaja, kansalaisopiston rehtori
Jaa sivu: