Julkaisut

Johtoryhmän blogi: Sinä + Minä = Me

Julkaistu 15.12.2023 Muokattu 19.9.2024

Mietin pitkään mistä kirjoittaisin, mitä kertoisin tai mihin ottaisin kantaa elämäni ensimmäisessä blogissa. Blogi sanana nostaa mieleeni suuren vastuun ja rima nousee helposti; älä nyt ainakaan mitään turhia ala siinä höpötellä, koeta pysyä asiallisena. Katsotaan, kuinka siinä onnistun. Virheitäkin saa tehdä, niistä voi oppia ja parantaa toimia tarpeen mukaan.

Vuoden lopussa on helppo kääntää katseet kuluneeseen vuoteen; mitä saatiin aikaiseksi, missä oltiin mukana, kuka teki mitä ja kuinka sitten kävikään. Ajatukset karkaavat helposti myös niihin kuuluisiin tekemättömiin töihin, mitä jäi tekemättä, mikä on kesken, mitä olisi pitänyt tehdä tai miettiä ja sanoa, miksi jotain en sitten saanutkaan aikaiseksi, vaikka vielä maaliskuussa niin pontevasti ajattelin. Tätä kirjoittaessani on joulukuun alku ja huomasin ihmetteleväni miksi se joulukalenteri pitää jo hankkia, eihän se nyt vielä ole sen aika, eikö se vasta lokakuu ole alkamassa. Ajan juoksemista ihmetellessäni, jäin miettimään meidän tehtäviä, roolia palvelujen tuottajana, mahdollistajana, yhteistyötä ja kokonaisuutta. Missä kaikessa näkyvässä, mutta yhä kasvavassa määrin myös näkymättömässä työssä kunta on mukana.

Kunta on yhtä kuin me ihmiset, yritykset ja toimijat. Sinä ja minä, me. Osa meistä on kuntaorganisaatiossa töissä, suoraan tai tyttärien kautta, palvellen, mahdollistaen, osallistuen ja osallistaen. Meillä jokaisella on jokin rooli, tehtävä, jota hoidamme ja jolla mahdollistamme tai osallistumme ja osallistamme toimijoita yhteisten ja omien asioiden eteen. Meillä jokaisella on merkitystä, meistä jokainen on tärkeä, tiedäthän sen? Olen aiemminkin puhunut kynistä ja siitä, kuinka jokainen meistä on erilainen kynä oman elämänsä piirustuksessa. Toisen kynänjälki on värikästä, toisen hieman harmaampaa, ehkä jopa asiallisen mustaa tai kuulakärkikynän sinistä. Yhdellä kynä tekee mutkaa ja runsaita kuvioita, toisella taas tasaista viivaa ja säännöllistä kuvaa. Jäljet ovat kuitenkin yhtä lailla tärkeitä ja merkityksellisiä, koska se on sinun tekemä jälki. Se on arvokas osa kokonaisuutta.

Muutos. Se on varma, siihen voi luottaa, mikään ei ole pysyvää. Jollain aikavälillä se tulee, halusi sitä tai ei. Miten muutokseen suhtautuu tai miten sen ottaa vastaan, siitä riippuu mitä sen jälkeen tapahtuu. Muutoksen kohdatessasi muistathan, että sinun tehtävä, sinun kynänjälki ja -väri on tärkeä, se on merkityksellinen ja osa kokonaisuutta. Ilman sinua ja minua ei olisi meitä, eikä olisi kuntaa, joka palveluja ja toimintoja mahdollistaa ja tuottaa. Sinä olet tärkeä, älä unohda sitä muutostenkaan myllertäessä. Vaikka joskus tuntuu, että kiire ja hösellys on kova ja vauhtiakin riittää, pysähdytään silti hetkeksi, kurkataan sinne naapuriin ja kysytään mitä sinulle kuuluu. Mietitään mitä voisimme tehdä yhdessä ja yhteistyössä. Ja sitten aletaan niin myös tekemään.

Tähän loppuun mietin, miten ihmeessä vedän yhteen kaiken sen työn mitä on vuoden aikana tehty ja suunniteltu, toteutettu ja viety eteenpäin, ehkä jopa peruttu. Joudun toteamaan, että se on mahdotonta, tai tarvitsisin toisen blogin heti perään luetellakseni kaiken tärkeän, näkyvän ja näkymättömän missä toimimme mukana. Joku viisas on joskus sanonut, että jos ei mitään kuulu, ei silloin mitään myöskään tee. Koska kiitos jää kuitenkin helposti kuulematta, haluan yllä olevaan tekstiini viitaten kiittää ihan koko kunnan henkilöstöä ja toimijoita, yhteistyökumppaneita, yrityksiä, kuntalaisia. Aivan erityisesti kiitän kuluneesta, vaiherikkaasta vuodesta omaa tiimiämme KOLKE-henkilöstöä.

Kiitos myös elinkeinotoimikunnalle, olemme vuoden aikana yhdessä laatineet erinomaisen elinkeino-ohjelman, joka asettaa meille sopivasti leikkikentän raamit ja avaa monia mahdollisuuksia kehittää kuntaa rohkeasti, toimeliaasti, yhteistyössä ja kestävästi.

Hyvää loppuvuotta juuri sinulle ja minulle, meille kaikille. Kiitos kuluneesta vuodesta ja yhteistyöstä. Hymyillään, kun tavataan.

Möykkynen, Nina-Mariakehitysjohtaja
Jaa sivu: