Julkaisut

Johtoryhmän blogi: Talvi tulee, oletko valmis?

Julkaistu 15.8.2024 Muokattu 18.9.2024

Kuulin mainottavan ette son rohki syksy nyt. Vedenjakana pidetään yleisesti koulujen alkamista. Niin se tietenkin on, kuntamaailmassa yhtä lailla kuin muussa elämässä, kohtaamme nyt asiat, jotka ennen kesälomia siirrettiin puheissa sitten syksyllä hoidettavaksi tai palattavaksi. Syksy näyttää työntäyteiseltä, budjettien laatiminen, päätösten valmistelu ja taustoittaminen, asioiden jollekin mallille tekeminen ennen sen kuuluisan lumen tuloa. Talvi tulee kuitenkin, ehti sitten tehdä kaikki mitä suunnitteli tai ei, par-haansa kun yrittää ja tekee, se riittää.

Saimme juuri ennen kesälomia Kolke-tiimin kanssa kolmesta eri hankkeesta rahoittajilta myönteiset rahoituspäätökset. Olemme jo hyvän tovin pohtineet kylissä eri toimijoiden kesken, kuinka voida hyödyntää sitä monipuolista osaamista ja taitoja, joita meillä on ja joita meille muuttaa ja saapuu lisää. Miten saamme niin uudet tulijat kuin olemassa olevat ja paluumuuttajat, eri toimijat viihtymään, tuntemaan itsensä osaksi kylää, yhteisöä, sitoutumaan ja toimimaan yhdessä mahdollisimman hyvin jokaiselle kylälle ja yhteisölle parhaalla mahdollisella tavalla? Siitäpä se sitten lähti, pohdinta arkiäly-tekoäly -hankkeen kokonaisuudelle ja yhteistyökumppanin etsimiselle. Lähdimme rohkeasti kylien sekä Lapin Ammattikorkeakoulun kanssa työstämään kokonaisuutta hankkeeksi ja myös rahoittajan uskoessa näkemyksiimme, pääsemme nyt aloittamaan yhteistyön ja kehittämisen. Kannattaa seurata viestintäämme ja osallistua oman tai naapurikylän tuleviin tilaisuuksiin, etsitään uusia tapoja ajatella ja kehittää yhdessä, ajatellaan sen kuuluisan boxin ulkopuolelle. Tulokset yllättävät varmasti.

Kaksi muuta myönteisen rahoituspäätöksen saanutta hanketta ovat valmistelurahoja, joilla valmistelemme yritysryhmiä elinkeinon kehittämiseksi ja yrittäjien tarpeisiin mahdollisimman tehokkaasti vastaten. Kokonaisuuden on tarkoitus osaltaan vastata myös viime päivinä julkaistuihin uusiin Euroopasta Kittilään saapuviin suoriin kesälentoihin ja niiden tuomiin asiakkuuksiin ja mahdollisuuksiin.

Tunturi-Lappi on kehityksen aallonharjalla monessakin mielessä eikä se onnistuisi ilman sinua ja minua, yhteistyötä, verkostoja, rohkeutta kokeilla, yrityksiä, kuntalaisia, kyliä, erityistä toimintaympäristöämme. Palvelemme ilolla ja ylpeydellä, ehkä myös uusin ja raikkain ajatuksin, valmistaudutaan siihen kuuluisaan talveen yhdessä.

Pidetään huolta itsestämme ja läheisistämme.

Iloa alkaviin syysiltoihin, Nina-Maria

Möykkynen, Nina-Mariakehitysjohtaja
Jaa sivu: