Julkaisut

Kunnanhallituksessa 13.8.2024

Julkaistu 15.8.2024 Muokattu 18.9.2024

Kunnanhallitus kokoontui ensimmäisen kerran kesälomien jälkeen. Kunnanjohtajan katsauksessa käytiin läpi tilaisuuksia, joihin luottamushenkilöt, kunnanjohtaja ja virkamiehet osallistuvat lähitulevaisuudessa. Ohjelmassa on muun muassa seuraavia: Kuntaliiton TE24 -aluekierros Rovaniemellä, LUKE:n kala- ja porotaloussseminaari Kellokkaassa, TRIWA LIFE-projekt Övertorneå:ssa, Advisor Board Ylläksellä sekä Kuntamarkkinat Helsingissä. Lisäksi keskusteltiin Metsähallituksen matkailuinfon järjestämisestä 2025 alusta.


Kunnanhallituksessa päätettiin muun muassa seuraavista asioista:

  • Tarkastusinsinöörin määräaikaisen viran aukijulkistaminen. Määräaikainen virka on julistettu haettavaksi, hakuaikaa 6.9.2024 kello 12.00 asti. Tarkastusinsinöörin haastatteluryhmään kunnanhallitus nimesi kunnanhallituksen puheenjohtajan, yhden kunnanhallituksen jäsenen, rakennuslautakunnan puheenjohtajan, teknisen johtajan sekä rakennustarkastajan. Hakuilmoitus löytyy kolari.fi, kuntarekry.fi ja Työmarkkinatori -sivustoilta sekä tulevan viikonlopun Lapin Kansasta ja Kalevasta.
  • Toimialajohtajien sijaisten määrääminen 1.8.2024 lukien pykälässä päätettiin seuraavasti:
    kehitysjohtajaa sijaistaa kunnanjohtaja, teknistä johtajaa maankäyttöinsinööri (varalla kunnossapitomestari) ja sivistysjohtajaa sijaistaa lukion rehtori (varalla varhaiskasvatuksen johtaja).
  • Kunnanhallituksen esityslistalla oli myös useampi kaavoituksen liittyvä pykälä, joihin löydät päätökset virallisesta pöytäkirjasta kolari.fi -sivustolta.

Kunnanhallituksen listalta löytyi myös kuntalaisaloite: Kolarin kirkonkylän kasvojen pesu. Kunnanhallitus antoi aloitteen 16.4.2024 kokouksessaan rakennusvalvonnalle valmisteltavaksi. Tehty aloite on käsitelty rakennuslautakunnassa ja palautunut kunnanhallituksen päätettäväksi. Kunnanhallitus päätti rakennustarkastajan ehdotuksen esittelytekstin mukaisesti antaa esittelytekstin selvityksen vastaukseksi aloitteeseen ja pykälä merkittiin loppuun käsitellyksi. Kuntalaisaloitteen sekä annetun selvityksen päätöksineen löydät virallisesta pöytäkirjasta.


Kunnanhallituksessa käsiteltiin myös 13.6.2024 kunnanvaltuustossa jätettyjä valtuustoaloitteita, joista päätettiin seuraavasti:

  • Lapiokuusikon jäteaseman aikataulujen muuttaminen pihakorjaus- ja muina sesonkiaikoina valmisteltavaksi kuntaympäristöpalvelujen toimialalle
  • Uudet menetelmät valtuustoseminaareihin valmisteltavaksi hallinto- ja elinkeinopalvelujen toimialalle
  • Puhelimien käytön rajoittaminen kunnan ala- ja yläkouluissa koulupäivän aikana valmisteltavaksi hyvinvoinnin, kasvun ja oppimisen palvelujen toimialalle

Kunnanhallituksen pöytäkirjan löydät kokonaisuudessaan kolari.fi -sivustolta päätöksenteko osiosta.

Jaa sivu: